Gackt

29. prosince 2011 v 20:38 | Tsuki |  Slavní Japonci
!!!Tento článek byl v PŮVODNÍM znění přemístěn z mého starého blogu. Jedná se o článek napsaný 18.7.2009!!!


Začínám svou novou kategorii Slavní Japonci a jako první na řadě je Gackt - vynikající japonský zpěvák a hudebník.

Profil:

Celé jméno: Camui Gackt - 神威 楽斗 (japonský přepis - Kamui Gakuto), jedná se o pseudonym.

Datum narození: 4. července 1973, ale Gackt dříve tvrdil, že se narodil roku 1540 (to by znamenalo, že mu je nyní 469 let!)

Místo narození: Okinawa

Činnost: Především zpěvák a hudebník, ale také skladatel (tvoří si sám své písničky), herec a model.

Nástroje: Gackt umí hrát na více nástrojů - piano, kytara, bubny, housle, flétna...

Povaha: Jednou větou - Gackt nesnáší prohru a chce být vždy ve všem nejlepší.

Gacktův otec je hudebník a tak Gackt začal s hudebním vzděláním už v raném věku. O rockovou hudbu se však začal zajímat až v dospělosti a roku 1995 se stal členem skupiny Malice Mizer - zpíval, psal texty a hrál na piano. Po čtyřech letech však skupinu opustil a dal se na sólovou dráhu.
Sólovou dráhu započal svým mini albem Mizerable a po několika dalších vydaných albech bylo jasné, že Gackt je jeden z nejúspěšnějších asijských zpěváků. Stal se známým i v reklamě, jeho písně se mnohokrát dostaly do japonského anime a video her, získal celkem 17x cenu Grammy a v neposlední řadě se jeho tvář objevila i ve filmu. Nynější rok 2009 se pro Gackta stal rokem ve znamení oslav 10. výročí jeho sólové dráhy. ^_^

Diskografie:
1999 - Mizerable
2000 - Mars
2001 - Rebirth
2002 - Moon
2003 - Crescent
2005 - Love Letter
2005 - Diabolos
Gackt má na svědomí také množství singlů.

Filmografie:
2002 - Soyokaze
2003 - Hero's Hero
2003 - Moon Child
2007 - Fuurin Kazan
2009 - Kamen Rider Decade The Movie
2009 - Bunraku

Tohle by bylo jen zkratkovitě o Gacktovi. Více informací najdete na spoustě internetových stránek (české stránky např. www.gackt.wz.cz ). Pro můj příspěvek bylo z části čerpáno z wikipedie. Dále ještě pro zájemce přikládám své vlastní skeny dvou článků o Gacktovi z japonských časopisů. :) Klikněte pro zvětšení.

PATI PATI 9/2005

PATI PATI 7/2007
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama